Χαιρετισμός 
           Δρ Β. Μπρίνια
Δ/ντρια ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  μετρητής επισκεψιμότητας

    

Τα Νέα μας

Ημέρα Καριέρας Start-Up 2015 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πρόσκληση Συμμετοχής25 Jan 2015 11:04

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ο.Π.Α. σε συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας Start–Up 2015» που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2015. Η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας Start – Up» διοργανώνεται φέτος για δεύτερη φορά στο Ο.Π.Α., σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της περσινής πρώτης εκδήλωσης. Σκοπό έχει τη στήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου σε επίπεδο απασχόλησης και τη διασύνδεσή τους με νέες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (start-ups). Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία αυτή είναι ενδεικτική της πρόθεσης του Πανεπιστημίου να ενισχύσει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, διευκολύνοντας την προσέγγιση του δυναμικού του με τις νεοφυείς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (start-ups). Φέτος στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ (ACEin), ώστε να ενισχυθούν τα νέα εγχειρήματα που υποστηρίζει, στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ομάδων. Μέσω των συναντήσεων με στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης:
• οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος σπουδών και οι απόφοιτοι του Ο.Π.Α. θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις πιθανότητες συνεργασίας με μία start-up. 
• οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα Πρακτικής Άσκησης θα έχουν τη δυνατότητα [ ... ]

διαβάστε περισσότερα >>
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ...25 Jan 2015 10:59

20 Ιανουαρίου 2015 ... 10 Φεβρουαρίου 2015 | Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών > Παγκράτι - Μετς   Πρόγραμμα Μορφωτικών Εκδηλώσεων Επιστήμης Κοινωνία - B΄ Κύκλος Ομιλιών
"Η συμβολή των υλικών στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού: Παρελθόν, παρόν & μέλλον".
Ο κύκλος περιλαμβάνει τέσσερεις θεματικές ενότητες & διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θεωρητικής & Φυσικής Χημείας, στο πλαίσιο των Μορφωτικών Εκδηλώσεων του ΕΙΕ, "Επιστήμης Κοινωνία".

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γ. Μούσδης, Κύριος Ερευνητής ΙΘΦΧ/ΕΙΕ

Η ιστορική εξέλιξη των υλικών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και τη μετάβασή του από την προϊστορία στην ιστορία. Η ανάπτυξη νέων υλικών και η εξέλιξη υπαρχόντων είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η πρόοδος της ανθρωπότητας σε όλες τις διαστάσεις της, από την καθημερινότητα, την υγεία, την επιστήμη ακόμη και τις τέχνες. Στόχος του παρόντος κύκλου ομιλιών είναι η παρουσίαση της συμβολής κάποιων βασικών υλικών στην ανάπτυξη του πολιτισμού καθώς και η ανάλυση των δυνατοτήτων και των εφαρμογών νέων υλικών για το μέλλον. Επιπλέον, θα χαρτογραφηθούν οι μελλοντικές ανάγκες σε υλικά με νέες βελτιωμένες ιδιότητες και η έρευνα που επιτελείται πάνω σε αυτά 20 Ιανουαρίου
• Το Λαύριο της Αρχαιότητας: Κέντρο Μεταλλευτικό και Μεταλλουργικό
Κωνσταντίνα Τσάϊμου, Ομ. Καθ. Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών, ΕΜΠ
• Άργιλος, πηλός, κεραμικό. Το πρώτο συνθετικό [ ... ]

διαβάστε περισσότερα >>
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ25 Jan 2015 10:56

21 Ιανουαρίου 2015 ... 30 Ιανουαρίου 2015 | Αθήνα Κεντρικές Περιοχές > Φορέας εκτέλεσης: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών   Η δράση αυτή αφορά στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και workshops βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, τον ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.

Σκοπός της δράσης αποτελεί η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και αφορά τα εξής θεματικά πεδία:
1. Φιλοσοφία & Σύγχρονη Προοπτική
2. Επιστήμες & Τεχνολογία
3. Πολιτισμός & Δημιουργία
4. Πολίτης & Πολιτεία Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις/επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων μεταξύ των οποίων οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν εκείνες που τους ενδιαφέρουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα. Οι εκπαιδευτές των προγραμμάτων θα είναι καθηγητές Πανεπιστημίου, διδάκτορες και καλλιτέχνες.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει 30/01/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Οργανωτικούς Υπευθύνους του Προγράμματος καθημερινά 12:00-14:00 και 16:00-18:00 στο τηλέφωνο 210-3240097 ή αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Κραναού [ ... ]

διαβάστε περισσότερα >>
2η ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ "ΕΞΠΟΤΡΟΦ"14 Jan 2015 22:39

Έχοντας σαν « οδηγό » την επιτυχία της 1ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, της έκθεσης που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία των τροφίμων και ποτών, με την πρωτοφανή επισκεψιμότητα αλλά και την μοναδική για τον κλάδο προβολή της, πραγματοποιείται και η 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Η 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, είναι η πρώτη έκθεση που συνδυάζει τη λιανική με τη χονδρική. Επισκέπτες της έκθεσης θα είναι αφ’ενός επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών και αφετέρου το πολυπληθές καταναλωτικό κοινό της Αθήνας και των όμορρων δήμων.Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, «F&B Commercial Hall», στον οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο επισκέπτες χονδρικής που φέρουν ειδική κάρτα εισόδου, θα πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών.Παράλληλα, το «Greek Market Hall» αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τον ιδιώτη που ενδιαφέρεται για τα τρόφιμα και τα ποτά, καθώς σε ξεχωριστή αίθουσα φιλοξενεί τους σημαντικοτερούς Έλληνες παραγωγούς με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί, να δοκιμάσει τα προϊόντα τους και φυσικά να προμηθευτεί τα αγαθά τους. Περισσότερα στη σελίδα http://expotrof.gr/

διαβάστε περισσότερα >>
Εγκαινιάζονται οι Αρχαιολογικοί Διάλογοι10 Jan 2015 15:11Εγκαινιάζονται οι Αρχαιολογικοί Διάλογοι

Ένας νέος θεσμός που προάγει τον δημόσιο αρχαιολογικό διάλογο και τη συλλογικότητα ξεκινά τη δράση του σε λίγες ημέρες. Απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, ειδικούς και μη, οι πρώτοι «Αρχαιολογικοί Διάλογοι», όπως ονομάζεται το καινούργιο εγχείρημα, θα διεξαχθούν από τις 9 ως τις 11 Ιανουαρίου 2015 στην Αθήνα, με στόχο τη διαρκή κριτική και τον ανοιχτό διάλογο για τις αρχαιότητες και την αρχαιολογία στη σημερινή κοινωνία. Οι «Αρχαιολογικοί Διάλογοι» θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» (Πανεπιστημίου 30), στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50), στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5) και στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136). ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

διαβάστε περισσότερα >>
Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: "Standard Model and Beyond - Unscaling SUSY"07 Jan 2015 14:18

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστήμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ. κ. Γεώργιος Τόμπρας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει όπως παρευρεθείτε στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Standard Model and Beyond - Unscaling SUSY» επ’ ευκαιρία της αφυπηρετήσεως του Καθηγητού του Τμήματος Φυσικής κου Αθανασίου Λαχανά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 9.30 πμ στο Αμφιθέατρο “Ιωάννης Δρακόπουλος”,στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30. 

διαβάστε περισσότερα >>
Περισσότερα ........

Επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικούEuro GuidanceEuropass

 Συντήρηση - Βερύκιος Θωμάς - MSc "Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής" Παν. Πειραιά.

Κατασκευή  - Ψιάχος Χρήστος- Psiachos Christos - MSc "Γεωπληροφορική" ΕΜΠ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές . >

We have 3 guests and no members online

Είσοδος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα

Τα συστήματα λογισμικού που δίνουν τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να επικοινωνεί με τους μαθητές του από απόσταση και σε μη πραγματικό χρόνο για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού που απαιτείται για τη διεξαγωγή του μαθήματος καλούνται πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης ή πλατφόρμες εικονικής εκμάθησης (Virtual Learning Environments). 

Βρες πληροφορίες για σπουδές στην Ελλάδα!

Ο ΠΛΟΗΓΟΣ είναι η Ελληνική Εθνική Βάση Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ανάλογα με το τι σε ενδιαφέρει, στον Πλοηγό μπορείς να βρεις πληροφορίες για σπουδές στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τύπους εκπαίδευσης (γενική, επαγγελματική εκπαίδευση, αρχική επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση ενηλίκων, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ).

  

   

 

 

 

 

Main Page Contacts Search