ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΕΡΑΦΕΙΟ 20/12/2022

Θέμα: Ο Ρόλος της Γυναίκας στον Πολιτισμό μέσω της Παράδοσης

Ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Ελπίδα Μάνας, διοργάνωσε στις 20-12-2022 μια εκδήλωση παραδοσιακού χαρακτήρα με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνίδας Γυναίκας και τον ρόλο της στην τοπική κοινωνία, ήθη και έθιμα από τους παρακάτω τόπους:  Πόντο, Κρήτη, Πελοπόννησο, Μ. Ασία, Θράκη, Κύπρο, Ήπειρο. Στη διοργάνωση αυτή συμμετείχαν οι σπουδαστές του τμήματος Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Γ΄ εξαμήνου, με τον εκπαιδευτή τους τον κ. Σεντελίδη Άγγελο. Την εκδήλωση αυτή πλαισίωσαν και Πολιτιστικοί σύλλογοι με μουσικό- χορευτικό  θέαμα και παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων, καθώς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες  της παραδοσιακής μουσικής. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, κ. Κωνσταντίνος Μιχελής και η Υποδ/ντρια κ. Ευαγγελία Τσιγκλιφή.

Για την αφίσα της εκδήλωσης, δείτε εδώ

Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος γυναικών Ελπίδα Μάνας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 από 16:00 έως και 20:30, πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία στο Δημόσιο ΙΕΚ Ν. Σμύρνης Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία διοργανώθηκε από τον Εμπορικό σύλλογο Ν. Σμύρνης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Δημόσιο ΙΕΚ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. H 1 η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Την ημέρα αυτή προσήλθαν 86 άτομα και συλλέχθηκαν 51 μονάδες αίματος.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατασκεύασαν και μοίρασαν σελιδοδείκτες και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες μεταφέροντας το σύνθημα :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δείτε την αφίσα  εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Εκδήλωση ΔΙΕΚ στον Πολυχώρο Γαλαξίας 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016 το δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, στον Πολυχώρο «Γαλαξίας», υλοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο:

«Ιχνηλατώντας τη Νέα Σμύρνη ? Ανακαλύπτοντας το Εύ ζήν»

Την εκδήλωση προλόγισαν η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ, Δρ Βασιλική Μπρίνια, και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης. Στις ομιλίες τους επισημάνθηκε η σημασία του Ινστιτούτου για την κοινωνία, την οικονομία και ιδιαίτερα για την περιοχή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κρικρής, Νόρα Γαλανοπούλου, Στάθης Κούπας, Θοδωρής Καστόρης και εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται με την κατάρτιση και την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Επίσης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η εκπρόσωπος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κα Χονδρού και οι διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης κ. Ν. Σώκος και του ΕΚ Νέας Σμύρνης κ. Γ. Τζήμας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus+ των εκπαιδευτών του Ινστιτούτου στην Λειψία της Γερμανίας: «Καινοτόμες Βιωματικές Μέθοδοι

Διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Γερμανία: Η εμπειρία μας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

Ακολούθησαν παρουσιάσεις έργων των καταρτιζομένων του Ινστιτούτου που σχετίζονται με την πόλη της Νέας Σμύρνης, όπως τα τουριστικά γραφεία, οι πλατείες, τα καταλύματα, τα μνημεία και πολιτιστικά στοιχεία της πόλης. Οι παρουσιάσεις συμπληρώθηκαν με αφιέρωμα στα μνημεία της περιοχής σε μορφή ντοκιμαντέρ. Τα έργα παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους ομάδων καταρτιζομένων των ειδικοτήτων:

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και

Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων (οι οποίοι ανέλαβαν και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης).

Ακόμη στο ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης λειτουργούν οι ειδικότητες:

Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ και

Τεχνικός Αισθητικής ποδολογίας ? καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής.