Δραστηριότητες

Η άριστη χρήση ελληνικής γλώσσας και βέλτιστες πρακτικές Δημοσίων Σχέσεων από τους φοιτητές Δημοσιογραφίας στο Ωνάσειο (20-12-2019)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στους δημοσιογραφικούς χώρους του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικου Κέντρου πραγματοποίησαν οι φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Νέας Σμύρνης.Οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν, στα πλαίσια του μαθήματος Δημόσιες Σχέσεις και Αγωγή του Λόγου, από την Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Αλεξάνδρα Μπριασούλη γύρω από άριστες πρακτικές οργάνωσης εκδηλώσεων Δημοσίων Σχέσεων. Ειδικότερα οι καταρτιζόμενοι με τη βοήθεια της κ. Μπριασούλη απέκτησαν θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις για την οργάνωση ημερίδων, συνέντευξης τύπου καθώς και για τη σύνταξη δελτίων τύπου.Επίσης οι φοιτητές δημοσιογραφίας ενίσχυσαν τις ικανότητες τους σε θέματα διαχείρισης κρίσεων κατά τη διάρκεια οργάνωσης ενός προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων. Ακόμα, οι καταρτιζόμενοι εμπλούτισαν τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις σε θέματα Αγωγής του Λόγου και κατανόησαν με πρακτικά παραδείγματα τη σημασία της άριστης χρήσης της ελληνικής γλώσσας στη δημοσιογραφία.Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν ερωτήσεις και επικοδομητικη συζήτηση μεταξύ της κ. Μπριασούλη και των φοιτητών γύρω από τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της δημοσιογραφίας και των δημοσίων σχέσεων.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του τμήματος Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού 9-12-2019

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του τμήματος Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 2-12-2019

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Επίσκεψη του τμήματος Δημοσιογραφίας Α΄εξ. στην ΕΡΤ.

Τις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ  επισκέφτηκαν σήμερα οι φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Νέας Σμύρνης .Οι καταρτιζόμενοι ξεναγηθηκαν στους ραδιοφωνικούς χώρους των προγραμμάτων της ΕΡΤ από καταξιωμενους δημοσιογράφους , όπως τον Τάσο Επιτρόπου, αθλητικογράφο, με τους οποίους συνομίλησαν για αρκετή ώρα γύρω από την τρέχουσα δημοσιογραφική εγχώρια και διεθνή επικαιρότητα.Στα πλαίσια του μαθήματος ” Αγωγή του Λόγου”, οι φοιτητές διδάχτηκαν από έμπειρους τεχνικούς και επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου, τεχνικές σωστής έκφρασης και άρθρωσης στο ραδιόφωνο.Επίσης, οι καταρτιζόμενοι δημοσιογραφοι του ΙΕΚ Νέας Σμύρνης είχαν τη δυνατότητα να μπουν σε ραδιοφωνικά studio και να συμμετασχουν σε δημοσιογραφικες εκπομπές αποκτώντας με τον τρόπο αυτό πρακτικές γνώσεις γύρω από το επάγγελμα του ραδιοφωνικού παραγωγού. Συνολικά, οι φοιτητές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Νέας Σμύρνης χάρη στην επίσκεψη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, εμπλούτισαν τις θεωρητικές τους γνώσεις γύρω από τη σωστή έκφραση του λόγου στη δημοσιογραφία αλλά και βελτίωσαν τις ικανότητες της εκφώνησης δημοσιογραφικών κειμένων και σε πρακτικό επίπεδο, σε ζωντανό χρόνο, σε ένα δυναμικό δημοσιογραφικό ραδιοφωνικό περιβάλλον.

Εκπαιδευτική επίσκεψη “Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” Γ2 εξαμήνου (1-12-2019)

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Γ2 της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης στον βράχο της Ακρόπολης και στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Σκοπός των επισκέψεων ήταν η γνωριμία των εκπαιδευομένων με την υλική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αλλά και την κατανόηση της αξίας του μνημείου της Ακρόπολης, ως κορυφαίου δείγματος της αρχαίας ελληνικής κλασικής τέχνης.

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία:

  • να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες στη φύλαξη μεγάλων  αρχαιολογικών χώρων
  • να μελετήσουν τις εκθεσιακές τεχνικές των μουσειακών συλλογών στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης
  • Να δουν από κοντά ένα σύγχρονο control room

Συνολικά, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν ένα από τα κορυφαία μνημεία της χώρας στην ολότητα του (αρχαιολογικός χώρος και μουσείο), να δουν στην πράξη θέματα φύλαξης που μελετάμε στην τάξη και να συνομιλήσουν με το προσωπικό του μουσείου.

Το τμήμα συνόδευσε η εκπαιδεύτρια Τζιούρτζια Ελένη.

Εκπαιδευτική επίσκεψη “Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων”Α΄εξαμήνου (27-11-2019)

Το τμήμα Α΄ εξαμήνου της ειδικότητας Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων επισκέφθηκε την Τετάρτη 27/11/2019 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στα πλαίσια του μαθήματος Ιστορία τέχνης.

Στον χώρο του μουσείου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έγινε στοχευμένη ξενάγηση από την εκπαιδεύτρια.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να:

  • Επισκεφθούν ένα από τα αξιολογότερα ελληνικά μουσεία και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά ενός αρχαιολογικού μουσείου.
  • Οπτικοποιήσουν τις γνώσεις τους στην ιστορία τέχνης.
  • Να γνωρίσουν τις συλλογές του μουσείου και ενδεικτικά εκθέματα από κάθε ιστορική περίοδο.

Το ΕΑΜ αποτελεί ιδανικό πεδίο μελέτης και παρατήρησης όσων διδάσκονται στην αίθουσα οι εκπαιδευόμενοι.

Ευχαριστούμε τους υπευθύνους του μουσείου για τη χορήγηση ελευθέρας εισόδου σε όλους τους καταρτιζόμενους του Δ.ΙΕΚ Νέας Σμύρνης.

Τους καταρτιζόμενους συνόδεψε η εκπαιδεύτρια Κατερίνα Τζαμαλή.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος “Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος & σχεδιασμού κοσμήματος” (21-11-2019)

Πατήστε εδώ

Επισκέψεις των εκπαιδευομένων στον  Τουρισμό (Εξάμηνο 2019Β)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις  των εκπαιδευομένων στον τουρισμό στις εκθέσεις Greek Panorama  στο Ζάππειο και Hotel show στην Παιανία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου, να διαπιστώσουν τις τάσεις της τουριστικής αγοράς καθώς και να συμμετέχουν σε forum  ξενοδοχειακής καριέρας.

 

“Βιωματική προσέγγιση της εμπειρίας των τουριστών, για τους καταρτιζόμενους»

Τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική περιήγηση στην περιοχή της Αθήνας με τα κόκκινα λεωφορεία της citysightseeing (www.citysightseeing.gr) στην Αθήνα (AthensLine).  Στη περιήγηση συμμετείχαν καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού», με τους εκπαιδευτές τους κ. Χαμάκο Γ. και κ. Χρυσού Ε..

Η εταιρεία City Sightseeing είναι από τους πιο φημισμένους φορείς εκμετάλλευσης ανοικτών λεωφορείων στον κόσμο, με περιηγήσεις σε περισσότερες από 109 τοποθεσίες που μεταφέρουν πάνω από 16.000.000! επιβάτες ετησίως δίνοντας προστιθέμενη αξία στην περιήγηση στα αστικά αξιοθέατα.

Στόχος της εκπαιδευτικής περιήγησης ήταν αφενός η βιωματική προσέγγιση της εμπειρίας των τουριστών όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες των hopon hopoff λεωφορείων, αφετέρου η ανάλυση της ως συστατικό του τουριστικού πακέτου.  Το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης τα τελευταία χρόνια έχει ηγετική πορεία στο χώρο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναπτύσσοντας πολυδιάστατη εκπαιδευτική δραστηριότητα σε δυναμικές ειδικότητες όπως του Τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην απόκτηση γνώσεων και κυρίως στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των καταρτιζομένων μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές και βιωματικές μεθόδους.

Πατήστε και εδώ.

Εκπαίδευση στο Ξενοδοχειακό προγράμμα OPERA PMS της EUROTEL

Τη Δευτέρα 14/1/2019 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” με τις εκπαιδεύτριες  τους κ. Χρυσού Ε. και κ. Αναστασιάδου Δ. πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εταιρεία Eurotel Hospitality στο πλαίσιο των μαθημάτων Ξενοδοχειακές Εφαρμογές με χρήση Η/Υ και Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα. Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να εξοικειωθούν οι σπουδαστές με ένα από τα κυρίαρχα προγράμματα διαχείρισης ξενοδοχείων της τουριστικής αγοράς, το OPERA PMS της εταιρίας ORACLE|micros (πρώην micros|FIDELIO). Μέσα από την παρουσίαση των βασικότερων δυνατοτήτων της εφαρμογής δόθηκε στους σπουδαστές μια γενικότερη αντίληψη του συνόλου των λειτουργιών του προγράμματος αλλά και μια εμπεριστατωμένη εκπαίδευση των συγκεκριμένων λειτουργιών που αναφέρονται στα τμήματα της Υποδοχής, των Κρατήσεων, του Ταμείου, του Θυρωρείου (Concierge), του Τηλεφωνικού Κέντρου, της Οροφοκομίας (Housekeeping) και της Συντήρησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στα reports που υπάρχουν στο πρόγραμμα τα οποία υποστηρίζουν τους χρήστες σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας αλλά και σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ. 

«Επίσκεψη στο “εργαστήρι κατασκευής” ταξιδιωτικών πακέτων του GRAZY TRAVEL GROUP»

 To 2019 ξεκίνησε δυναμικά για τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» με την εισαγωγή τους στον τρόπο δημιουργίας ταξιδιωτικών projects, εκ του μηδενός, με γνώμονα την αξιοπιστία, την καινοτομία, τη θεματική πολυμορφία, την εναλλαγή δραστηριοτήτων και δράσεων, που ο Στρατής Τριλίκης και οι συνεργάτιδές του πρεσβεύουν στο GRAZY TRAVEL GROUP.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης για το μάθημα «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», με εκπαιδευτές τον κ. Χαμάκο Γ. και την κ. Χρυσού Ε. αναλύθηκε η προσέγγιση της «φόρμας κατασκευής» των πακέτων της GRAZY TRAVEL που ποικίλουν από one day tour μεχρι μεγάλα ταξιδιωτικά πακέτα που φτάνουν και ένα μήνα και χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, μοναδικότητα και διαδραστικό περιεχόμενο.

Το GrazyTravel σκοπό έχει να διευρύνει τη δυνατότητα ταξιδιωτικών επιλογών, πέρα από τις  συνηθισμένες φόρμες των κλασικών  πακέτων, να εμπλουτίσει τα προσφερόμενα ταξίδια με νέες επιλογές και εξειδικευμένα νέα προϊόντα, άγνωστα μέχρι πρότινος στην ελληνική αγορά, που εστιάζουν στην εμπειρία του τουρίστα.

Η εταιρεία του κ. Τριλίκη, GRAZY TRAVEL GROUP, έχει επαγγελματικές ρίζες στον κόσμο των media και της επικοινωνίας και αναλαμβάνει την οργάνωση ταξιδιωτικών πακέτων για μεγάλα αθλητικά γεγονότα (MotoGP,  F1, διεθνή ποδοσφαιρικά και μπασκετικά  event, κτλ), ταξιδιωτικές τηλεοπτικές παραγωγές, ταξιδιωτικές εκδόσεις άλλα και τη διοργάνωση ειδικών θεματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων εντός και εκτός Ελλάδας.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 14-11-2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα: “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα του τουρισμού”.  Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά του ΔΙΕΚ, καταρτιζόμενοι της ειδικότητας του τομέα του Τουρισμού με τους εκπαιδευτές τους κ. Χαμάκο Γ. και κ. Χρυσού Ε., ενώ από την πλευρά του Γραφείου Επιχειρηματικότητας ο κ. Ματσούκας Ο., πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (Ε.ΣΥ.Ν.Ε.) και η κα Μπακαλοπούλου Μ., Δημοτική Σύμβουλος.

Στόχος της ήταν η ενίσχυση των θετικών στάσεων των καταρτιζόμενων στην ανάπτυξη επιχειρηματικών  πρωτοβουλιών βασισμένων σε καινοτόμες ιδέες τους, εμπλουτίζοντας το γνωστικό τους υπόβαθρο και προωθώντας την σύνδεσή τους με τον κόσμο του επιχειρείν.

Το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης τα τελευταία χρόνια έχει ηγετική πορεία στο χώρο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναπτύσσοντας πολυδιάστατη εκπαιδευτική δραστηριότητα σε δυναμικές ειδικότητες. Το όραμά του είναι Πορεία Μπροστά!, με δυναμικές επαγγελματικές ειδικότητες συνδεδεμένες με τις πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας και εκπαίδευση βασισμένη στην υψηλή ποιότητα σπουδών, στους άριστους και επιτυχημένους εκπαιδευτές, στις πρωτοποριακές βιωματικές μεθόδους εκπαίδευσης και στη συνεχή συνεργασία με το χώρο των επιχειρήσεων.  Η φοίτηση στο ΔΙΕΚ είναι δωρεάν.

Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης και αυριανοί εργαζόμενοι προετοιμάζονται πέραν της απασχόλησής τους ως μισθωτοί στις ειδικότητές του και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων επιχειρηματικής ανάπτυξης τους, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, δίνοντας προστιθέμενη αξία στον τίτλο τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες που παρέχει  το γραφείο επιχειρηματικότητας προς τους δημότες της περιοχής ενόψει των νέων τάσεων της αγοράς, ενώ παράλληλα αναδείχτηκαν οι επιχειρηματικοί τομείς που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν αναλυτικά εργαλεία και δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης αναπτύχθηκε δίαυλος επικοινωνίας για στήριξη εργασιών των καταρτιζόμενων και δυνητικής αξιοποίησής τους στα πλαίσια πρακτικής άσκησης.

Στο κλείσιμο της συνάντησης επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του ΔΙΕΚ με το Γραφείο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 

 

«Τουρισμός και Μουσεία: Case study-Μουσείο της Ακρόπολης»

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» με τους εκπαιδευτές τους κ. Χαμάκο Γ. και κ. Χρυσού Ε., επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι καταρτιζόμενοι εξοικειώθηκαν με την έννοια του Μουσείου ως προς την σημασία του για το τουριστικό προϊόν, ενώ κατά την περιήγηση στον χώρο δόθηκε έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από την πλευρά του εργαζόμενου στον χώρο του τουρισμού ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους τουρίστες-επισκέπτες του μουσείου όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει πριν και κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ο τουρίστας και ο τουριστικός επαγγελματίας.

Έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών όσον αφορά την ανάδειξη των εκθεμάτων ως προς την προβολή και την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και στις δυνατότητες πρόσβασης του Μουσείου σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου αλλά και την γύρω περιοχή με σειρά επισημάνσεων όσον αφορά την σήμανση και την προσβασιμότητα του Μουσείου και των τουριστικών επιχειρήσεων για άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

 

 

Δείτε σχετικά και εδώ.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε τουριστικό γραφείο 31-10-2018

Στο πλαίσιο του μαθήματος “Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα” οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Γ1 της ειδικότητας “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού” επισκέφθηκαν το τουριστικό γραφείο “VLASSOPOULOS TRAVEL”, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές μας κ. Γ. Χαμάκο,
κ. Ε. Χρυσού και Μ. Κρουσανιωτάκη.

Δείτε σχετικά εδώ.

Σεμινάριο Μοριακού cocktail στο ΜΟΜΙΧ & ΜΟΜΙΧ LAB για τους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Β? εξαμήνου.

Το πρώτο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR» επισκέφτηκε την καινοτόμα επιχείρηση εστίασης ΜΟΜΙΧ και παρακολούθησε σεμινάριο για το μοριακό cocktailστο χώρο του ΜΟΜΙΧ LABαπό τον συνιδρυτή της επιχείρησης Άρη Χατζηαντωνίου (ΜΕΤΑΧΑ AMBASSADOR). Το σεμινάριο περιελάμβανε και παρασκευή μοριακού cocktailμε χρήση λικέρ ροδιού (Νεκτάροια) παρασκευής των ιδίων των σπουδαστών του τμήματος.

Το δεύτερο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR»,  ξεναγήθηκε στην καινοτόμα επιχείρηση εστίασης ΜΟΜΙΧ από τον συνιδρυτή  της Κουτσόβουλο Θεώδωρο και παρακολούθησε σεμινάριο για το μοριακό cocktailστο χώρο του ΜΟΜΙΧ LAB.

EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΑΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, Β ΕΞΑΜ. ΣΤΗ ΚΑΦΕΑ ? ILLY

Το πρώτο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR»  επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα επεξεργασίας καφέ του ομίλου ΚΑΦΕΑ ? ILLY.  Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ομίλου, καθώς και τις μεθόδους επιλογής πρώτης ύλης, αποθήκευσης,  επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ.  Την επίσκεψη ακολούθησε εκπαίδευση BARISTA η οποία περιελάμβανε, θεωρητική προσέγγιση στο καφέ, ρύθμιση μηχανημάτων και εξοπλισμού, παραγωγή ροφημάτων, χρήση γάλακτος -Latte art και καθαριότητα – συντήρηση εξοπλισμού.

Το δεύτερο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR»  επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα επεξεργασίας καφέ του ομίλου ΚΑΦΕΑ ? ILLY.  Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ομίλου, καθώς και τις μεθόδους επιλογής πρώτης ύλης, αποθήκευσης,  επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ.  Την επίσκεψη ακολούθησε εκπαίδευση BARISTA η οποία περιελάμβανε, θεωρητική προσέγγιση στο καφέ, ρύθμιση μηχανημάτων και εξοπλισμού, παραγωγή ροφημάτων, χρήση γάλακτος -Latte art και καθαριότητα – συντήρηση εξοπλισμού.