ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 14-11-2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα: “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα του τουρισμού”.  Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά του ΔΙΕΚ, καταρτιζόμενοι της ειδικότητας του τομέα του Τουρισμού με τους εκπαιδευτές τους κ. Χαμάκο Γ. και κ. Χρυσού Ε., ενώ από την πλευρά του Γραφείου Επιχειρηματικότητας ο κ. Ματσούκας Ο., πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (Ε.ΣΥ.Ν.Ε.) και η κα Μπακαλοπούλου Μ., Δημοτική Σύμβουλος.


Στόχος της ήταν η ενίσχυση των θετικών στάσεων των καταρτιζόμενων στην ανάπτυξη επιχειρηματικών  πρωτοβουλιών βασισμένων σε καινοτόμες ιδέες τους, εμπλουτίζοντας το γνωστικό τους υπόβαθρο και προωθώντας την σύνδεσή τους με τον κόσμο του επιχειρείν.

 

Το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης τα τελευταία χρόνια έχει ηγετική πορεία στο χώρο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναπτύσσοντας πολυδιάστατη εκπαιδευτική δραστηριότητα σε δυναμικές ειδικότητες. Το όραμά του είναι Πορεία Μπροστά!, με δυναμικές επαγγελματικές ειδικότητες συνδεδεμένες με τις πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας και εκπαίδευση βασισμένη στην υψηλή ποιότητα σπουδών, στους άριστους και επιτυχημένους εκπαιδευτές, στις πρωτοποριακές βιωματικές μεθόδους εκπαίδευσης και στη συνεχή συνεργασία με το χώρο των επιχειρήσεων.  Η φοίτηση στο ΔΙΕΚ είναι δωρεάν.

 

Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης και αυριανοί εργαζόμενοι προετοιμάζονται πέραν της απασχόλησής τους ως μισθωτοί στις ειδικότητές του και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων επιχειρηματικής ανάπτυξης τους, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, δίνοντας προστιθέμενη αξία στον τίτλο τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες που παρέχει  το γραφείο επιχειρηματικότητας προς τους δημότες της περιοχής ενόψει των νέων τάσεων της αγοράς, ενώ παράλληλα αναδείχτηκαν οι επιχειρηματικοί τομείς που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν αναλυτικά εργαλεία και δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης αναπτύχθηκε δίαυλος επικοινωνίας για στήριξη εργασιών των καταρτιζόμενων και δυνητικής αξιοποίησής τους στα πλαίσια πρακτικής άσκησης.

 

Στο κλείσιμο της συνάντησης επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του ΔΙΕΚ με το Γραφείο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 

 

«Τουρισμός και Μουσεία: Case study-Μουσείο της Ακρόπολης»

 

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» με τους εκπαιδευτές τους κ. Χαμάκο Γ. και κ. Χρυσού Ε., επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι καταρτιζόμενοι εξοικειώθηκαν με την έννοια του Μουσείου ως προς την σημασία του για το τουριστικό προϊόν, ενώ κατά την περιήγηση στον χώρο δόθηκε έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από την πλευρά του εργαζόμενου στον χώρο του τουρισμού ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους τουρίστες-επισκέπτες του μουσείου όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει πριν και κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ο τουρίστας και ο τουριστικός επαγγελματίας.

Έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών όσον αφορά την ανάδειξη των εκθεμάτων ως προς την προβολή και την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και στις δυνατότητες πρόσβασης του Μουσείου σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου αλλά και την γύρω περιοχή με σειρά επισημάνσεων όσον αφορά την σήμανση και την προσβασιμότητα του Μουσείου και των τουριστικών επιχειρήσεων για άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

Δείτε σχετικά και εδώ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε τουριστικό γραφείο 31-10-2018

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Γ1 της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» επισκέφθηκαν το τουριστικό γραφείο «VLASSOPOULOS TRAVEL», συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές μας κ. Γ. Χαμάκο,
κ. Ε. Χρυσού και Μ. Κρουσανιωτάκη.

Δείτε σχετικά εδώ.

 

 

Σεμινάριο Μοριακού cocktail στο ΜΟΜΙΧ & ΜΟΜΙΧ LAB για τους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Β? εξαμήνου.

Το πρώτο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR» επισκέφτηκε την καινοτόμα επιχείρηση εστίασης ΜΟΜΙΧ και παρακολούθησε σεμινάριο για το μοριακό cocktailστο χώρο του ΜΟΜΙΧ LABαπό τον συνιδρυτή της επιχείρησης Άρη Χατζηαντωνίου (ΜΕΤΑΧΑ AMBASSADOR). Το σεμινάριο περιελάμβανε και παρασκευή μοριακού cocktailμε χρήση λικέρ ροδιού (Νεκτάροια) παρασκευής των ιδίων των σπουδαστών του τμήματος.

Το δεύτερο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR»,  ξεναγήθηκε στην καινοτόμα επιχείρηση εστίασης ΜΟΜΙΧ από τον συνιδρυτή  της Κουτσόβουλο Θεώδωρο και παρακολούθησε σεμινάριο για το μοριακό cocktailστο χώρο του ΜΟΜΙΧ LAB.

EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΑΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, Β ΕΞΑΜ. ΣΤΗ ΚΑΦΕΑ ? ILLY

Το πρώτο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR»  επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα επεξεργασίας καφέ του ομίλου ΚΑΦΕΑ ? ILLY.  Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ομίλου, καθώς και τις μεθόδους επιλογής πρώτης ύλης, αποθήκευσης,  επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ.  Την επίσκεψη ακολούθησε εκπαίδευση BARISTA η οποία περιελάμβανε, θεωρητική προσέγγιση στο καφέ, ρύθμιση μηχανημάτων και εξοπλισμού, παραγωγή ροφημάτων, χρήση γάλακτος -Latte art και καθαριότητα – συντήρηση εξοπλισμού.

Το δεύτερο τμήμα της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Β εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος «BAR»  επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα επεξεργασίας καφέ του ομίλου ΚΑΦΕΑ ? ILLY.  Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ομίλου, καθώς και τις μεθόδους επιλογής πρώτης ύλης, αποθήκευσης,  επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ.  Την επίσκεψη ακολούθησε εκπαίδευση BARISTA η οποία περιελάμβανε, θεωρητική προσέγγιση στο καφέ, ρύθμιση μηχανημάτων και εξοπλισμού, παραγωγή ροφημάτων, χρήση γάλακτος -Latte art και καθαριότητα – συντήρηση εξοπλισμού.