Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία

 Υπογραφή πράξης συνεργασίας για τη Συγκρότηση Επιτροπής Επιχειρηματικότητας- Καινοτομίας  

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 16/11/2021 υπεγράφη  η υπ αριθμόν 19 πράξη του ΔΙΕΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ με βάση την απόφαση του Διευθυντή Κωνσταντίνου Μιχελή και με τη σύμφωνη γνώμη της Υποδιευθύντριας Ελπινίκης Νικολακάκη για τη συγκρότηση επιτροπής με στόχο το ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης, παράλληλα με την παρεχόμενη κατάρτιση, να αναπτύξει καινοτόμες δράσεις στα πλαίσια πρωτοβουλιών για το άνοιγμα του ΔΙΕΚ στην κοινωνία και την εξωστρεφή ανάταξή του.

  Στο σύγχρονο πλαίσιο των μεταβαλλόμενων κοινωνικών αναγκών, της έκρηξης των τεχνολογιών και της προσπάθειάς  ανίχνευσης των νέων τάσεων στην εργασία, ο Διευθυντής  του ΔΙΕΚ λαμβάνοντας υπόψη :

  1)  το νόμο 4763 της 21/12/2020 και ειδικά το άρθρο 22 παρ.1-β και παρ.2

  2) τις σχετικές απόψεις των Κοινωνικών, Δημοτικών και Επαγγελματικών φορέων της περιοχής και κυρίως των όμορων Δήμων Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου

  3) το ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον 59 καταρτιζόμενων για ενημέρωση και αναζήτηση τεχνογνωσίας  σχετικά με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

 Αποφάσισε τη Συγκρότηση Επιτροπής Επιχειρηματικότητας- Καινοτομίας καθώς και αντίστοιχη Ομάδα Υλοποίησης με στόχους: 

 α) Τη διασύνδεση του ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης με την τοπική οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης και της ανάπτυξης επαγγελματικών ευκαιριών  των καταρτιζόμενων.

 β) Τις κοινές δράσεις  των όμορων Δήμων Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου με το ΔΙΕΚ σε συνεργασία με φορείς που προάγουν την καλλιέργεια κλίματος δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στους νέους, ώστε να συνδεθεί η επαγγελματική κατάρτιση με την εκδήλωση κυοφορούμενων επιχειρηματικών προτάσεων.

 γ) Την ώθηση των νέων και των καταρτιζόμενων του ΔΙΕΚ οι οποίοι ήδη στοχεύουν στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων με την παροχή τεχνογνωσίας για τη διατύπωση, επώαση και διαμόρφωση των επιχειρηματικών τους προτάσεων, ώστε να ενισχυθεί η νεοφυής επιχειρηματικότητα.

            Η Επιτροπή Επιχειρηματικότητας- Καινοτομίας αποτελείται από τους:

  – Κωνσταντίνο Μιχελή, Διευθυντή του  Δ.ΙΕΚ Ν. Σμύρνης, ως Συντονιστή της Επιτροπής και της Ομάδας Υλοποίησης των στόχων της.

   -Γεώργιο Κρικρή: Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Ν. Σμύρνης, μέλος του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή  και την Αγορά Εργασίας Αττικής ( Σ.Σ.Π.Ε.Ε). Ψυχολόγο.

   -Πολύδωρο Συρίγο: Αντιδήμαρχο Δια Βίου Μάθησης & Παιδείας Ν. Σμύρνης, Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας Ν. Σμύρνης, Σύμβουλο  Επιχειρήσεων

  – Μιχαήλ Μιχαηλίδη: Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικών  Δομών Π. Φαλήρου, Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας Π. Φαλήρου, Σύμβουλο  Επιχειρήσεων.

 –  Γεώργιο  Ασημάκο: Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου   Ν. Σμύρνης, Επιχειρηματία.  

 –  Εδμόνδο Κασιμάτη: Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου  Π. Φαλήρου. Επιχειρηματία.

                      Η Ομάδα Υλοποίησης των στόχων της Επιτροπής αποτελείται από τους :

  – Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου Project Manager & Financial Analyst, Envolve Entrepreneurship Co-founder, One& Olive. 

  – Μαρία Θέμελη: Marketing & Communications Strategist.

   -Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο: Σύμβουλο Διοίκησης  Επιχειρήσεων.

Στο έργο της  ομάδας  υλοποίησης θα συνδράμουν:

    -Τα μέλη της Επιτροπής, Επιχειρηματίες, Στελέχη Επιχειρήσεων, Διδακτικό, Ερευνητικό Προσωπικό και Στελέχη των γραφείων Διασύνδεσης ΑΕΙ, Στελέχη του Γ.Ε.Α.Σ όταν αναλάβουν υπηρεσία και εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης που εκδηλώνουν αντίστοιχο ενδιαφέρον.

1η ενημερωτική συνάντηση Τρίτη 23/11/2021


Θέμα: α) συγκρότηση Επιτροπής της Επιχειρηματικότητας β) ενέργειες που θα ακολουθήσουν


Εισηγητής: Κωνσταντίνος Μιχελής,  Διευθυντής ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης

Παρευρέθησαν: Μπαλάσκα Φωτεινή, Ντίνος Σπυρίδων, Ελπινίκη Νικολακάκη Υποδ/ντρια ΙΕΚ

2η ενημερωτική συνάντηση Πέμπτη 2/12/2021

Θέμα: «Start up ή αλλιώς νεοφυής επιχείρηση»

Εισηγήτρια: Άρτεμις Βουτσά, ειδικότητας «Ναυτιλίας και επιχειρηματικών υπηρεσιών»  με ειδίκευση στη «Χρηματοοικονομική ανάλυση για στελέχη επιχειρήσεων» εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ.

3η συνάντηση την Τρίτη 7-12-2021


Θέμα: «Βασικά Λογιστικά βήματα για την έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ για ατομικές επιχειρήσεις και εταιρείες»

Εισηγητής: Μιχαήλ Τζήμας  Λογιστής, πτυχιούχος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» με ειδίκευση στα «Τεχνοοικονομικά Συστήματα», εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ

4η συνάντηση Τρίτη 14/12/21


Θέμα: Διερεύνηση επιχειρηματικών σχεδίων
Εισηγητές:
 α) Μαρία- Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου, Project Manager & Financial Analyst, Envolve Entrepreneurship Co-founder, One & Olive
β) Μαρία Θέμελη: Marketing & Communication Strategist

Παρευρέθησαν: ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης κος Ασημάκος Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νασιμπιάν Οδυσσέας

Εκπαιδευτές: Μπαλάσκα Φωτεινή, Ντίνος Σπυρίδων, Βουτσά Άρτεμις