Posted in Χωρίς κατηγορία

Θέσεις Μαθητείας (δημοσίου) 2020-2021

Δείτε εδώ το ΦΕΚ για τον καθορισμό θέσεων μαθητείας δημοσίου τομέα έτους 2020-2021.
Πληροφορίες για τη Μαθητεία μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα της ΓΓΕΕΚΔΒΜ (από την αριστερή στήλη ανοίγουν περισσότερες σελίδες). Στον ιστότοπο της ΓΓΕΕΚΔΒΜ θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση η πρόσκληση  καταρτιζόμενων για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Υπενθυμίζουμε πως η μαθητεία αποτελεί το Ε’ εξάμηνο κατάρτισης (εναλλακτική της πρακτικής άσκησης). Η πρόσφατη ανακοίνωση για το επίδομα των 700 ευρώ αφορά καταρτιζόμενους αυτού του εξαμήνου (Μαθητείας) που η σύμβαση μαθητείας τους τέθηκε σε αναστολή λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Posted in Χωρίς κατηγορία

Διοικητική Λειτουργία ΙΕΚ

Σύμφωνα με το 4899/ 6-11-2020 ΦΕΚ η εξυπηρέτηση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προτιμότερο),  τηλεφώνου ή φαξ:
email: gieknsmy@sch.gr
Τηλ.: 2109310496
FAX: 2109338404

Posted in Χωρίς κατηγορία

Αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών

Έως τις 30 Νοεμβρίου αναστέλλεται η δια ζώσης κατάρτιση και τα μαθήματα θα διεξάγονται εξ αποστάσεως. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο σχετικό ΦΕΚ και την εγκύκλιο που μας κοινοποίησε η ΓΓΕΕΚΔΒΜ.

Posted in Χωρίς κατηγορία

Προβλήματα συνδεσιμότητας με την πλατφόρμα του eclass

Τα προβλήματα συνδεσιμότητας που όλοι αντιμετωπίζουμε με την πλατφόρμα του eclass, εναπόκεινται στο ΠΣΔ (πανελλήνιο σχολικό δίκτυο) το οποίο λόγω υπερφόρτωσης εξαιτίας της πληθώρας των εξ Αποστάσεως μαθημάτων-χρηστών δεν μπορεί να ανταποκριθεί επάξια όλες τις ημέρες και ώρες.

Τις ώρες αιχμής, εάν δεν είναι εφικτή η σύνδεση, προσπαθούμε αργότερα.

Αντιλαμβανόμαστε τη σύγχιση που προκαλεί κάτι τέτοιο, ωστόσο το φαινόμενο δεν είναι τοπικό (του ΙΕΚ Ν.Σμύρνης) αλλά γενικό.

Δεν τίθεται θέμα απουσιών εάν οι εργασίες των καταρτιζομένων αναρτηθούν εκπρόθεσμα, λόγω προβλημάτων συνδεσιμότητας.

Posted in Χωρίς κατηγορία

Απαλλαγές μαθημάτων

Για τις απαλλαγές από μαθήματα ενημερωθείτε εδώ

Εάν κάποιος δεν έχει προσκομίσει ακόμη αίτηση απαλλαγής με τα σχετικά δικαιολογητικά, παρακαλώ να τα προσκομίσει στη Γραμματεία του ΙΕΚ έως και αύριο 4/11

Όσοι έχουν ήδη προσκομίσει την αίτηση με τα δικαιολογητικά τους, αναμένουμε τις εισηγήσεις των εκπαιδευτών και θα ενημερωθείτε σύντομα.

Posted in Χωρίς κατηγορία

Χρονοδιάγραμμα – Πρόγραμμα εξαμήνου 2020Β

Δείτε το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν εκπαιδευτές που θα διδάξουν εξ αποστάσεως λόγω αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από κορονοϊό.

Posted in Χωρίς κατηγορία

Ανάθεση ωρών σε εκπαιδευτές για τα μαθήματα του εξαμήνου 2020Β

Δείτε τον πίνακα αναθέσεων του ΙΕΚ Ν. Σμύρνης για το τρέχον εξάμηνο. Η ανάρτηση έγινε στις 29/10/2020, ώρα: 16:50

Posted in Χωρίς κατηγορία

ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Μετά την πρόσληψη δύο εργαζομένων καθαριότητας και την εμφάνισή τους στο ΙΕΚ εκλείπει ο λόγος πραγματοποίησης μέρους της κατάρτισης εξ αποστάσεως και μπορούμε να επανέλθουμε πλήρως στη διά ζώσης κατάρτιση. Τις επόμενες ημέρες θα παραληφθούν τα απαραίτητα αναλώσιμα και θα καθαριστούν σχολαστικά όλοι οι χώροι του ΙΕΚ ώστε από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου να ξαναρχίσει με ασφάλεια (ως προς αυτό το ζήτημα) η πλήρης διά ζώσης κατάρτιση. Την Πέμπτη και την Παρασκευή εξακολουθεί να ισχύει η δυνατότητα να γίνονται μαθήματα στην τάξη, όταν αυτό θεωρείται από τους εκπαιδευτές προτιμότερο και μετά από προηγούμενη ενημέρωση της γραμματείας.  

Τονίζουμε ξανά πως η ασύγχρονη πλατφόρμα του eClass παραμένει ενεργή και αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο της κατάρτισης και στο επόμενο διάστημα. Αυτό είναι απαραίτητο τόσο για τους καταρτιζόμενους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου όσο και για την πιθανότητα αναστολής λειτουργίας τμήματος ή συνολικά του ΙΕΚ σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Στο διάστημα που μένει καλούμε τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους που ανήκουν στις ομάδες με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης από CoViD-19 να προσκομίσουν τα σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά (όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη). Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν άμεσα σχετική υπεύθυνη δήλωση και να στείλουν το ταχύτερο δυνατόν το ιατρικό πιστοποιητικό προκειμένου να μην προσμετρηθούν οι απουσίες τους.

Σύμφωνα με την από 18/09/2020 ΚΥΑ ισχύουν τα εξής:

1. Καθορίζουμε τις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19 κατόπιν των από 8.9.2020 και 11.9.2020 εισηγήσεων της αρμόδιας επιτροπής ως ακολούθως
1.1. Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.
1.2. Άτομα με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.
1.3. Άτομα με διάγνωση νεοπλασίας, που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, ή ανοσοθεραπεία.
1.4. Άτομα με αιματολογικές κακοήθειες (λευχαιμία, λέμφωμα, ή μυέλωμα) που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, ή ανοσοθεραπεία.
1.5. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια (κυστική ίνωση, σοβαρού βαθμού άσθμα, σοβαρού βαθμού χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια -ΧΑΠ, ασθενείς σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία για άλλες αναπνευστικές παθήσεις), που εμπίπτουν στην ακόλουθη ή και ισάξιας συμπτωματολογία: ασθενείς με άσθμα με 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος, παρά τη μέγιστη αγωγή (με β-διεγέρτη και εισπνεόμενο κορτικοειδές), ασθενείς με ΧΑΠ που βρίσκονται σε οξυγονοθεραπεία κατ’ οίκον ή παρουσίασαν 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος ή/και μία νοσηλεία σε νοσοκομείο.
1.6. Άτομα με κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες ή δρεπανοκυτταρική αναιμία ή πολυμεταγγιζόμενα (μια ή περισσότερες μεταγγίσεις ανά μήνα).
1.7. Άτομα που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών ή δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.
1.8. Γυναίκες που κυοφορούν.
1.9. Άτομα με HIV λοίμωξη και CD4≤200/μL.
1.10. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, ή και άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, που εμφανίζουν την ακόλουθη συμπτωματολογία: κλάσμα εξώθησης αριστεράς κοιλίας: <40%, ενεργό ισχαιμία του μυοκαρδίου, άνω του μετρίου βαθμού στένωση ή ανεπάρκεια μιτροειδούς ή αορτικής βαλβίδας, πνευμονική υπέρταση, ιστορικό πρόσφατης καρδιοχειρουργικής επέμβασης (προ τριμήνου), καθώς και οι μυοκαρδιοπάθειες, ή και ισάξιας βαρύτητας συμπτωματολογία άλλης καρδιαγγειακής πάθησης.
1.11. Άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που υποβάλλονται σε εξωνεφρική κάθαρση.

2. Ως υπαγόμενοι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου καθορίζονται και υπάλληλοι που υπάγονται σε δύο τουλάχιστον από τις κατωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις:
2.1. Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
2.2. Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, όπως προκύπτει από τις ακόλουθες ενδεικτικές τιμές: HbA1c του τελευταίου 3μήνου: ≥8.0% ή Μ.Ο. τιμών γλυκόζης αίματος ≥200 mg/dL τις τελευταίες 7 ημέρες και ασθενείς με μικρο/μακρο αγγειακές επιπλοκές, ή και ισάξιας βαρύτητας συμπτωματολογία.
2.3. Άτομα με χρόνια πνευμονοπάθεια (άσθμα, ΧΑΠ, εμφύσημα) που δεν εμπίπτουν στον ορισμό της βαριάς πνευμονοπάθειας της παρ. 1.5.
2.4. Άτομα που παρουσιάζουν βαριές νευρολογικές/ νευρομυϊκές παθήσεις (σοβαρή νόσος Πάρκινσον, νόσος κινητικού νευρώνα, πολλαπλή σκλήρυνση υπό αγωγή, εγκεφαλική παράλυση).
2.5. Άτομα με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια (μη αντιροπούμενη κίρρωση).
2.6. Άτομα με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ>40).
2.7. Άτομα με ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση παρά τη μέγιστη αγωγή.
2.8. Άτομα που λαμβάνουν χρονίως χαμηλές δόσεις κορτικοειδών ή ανοσοκατασταλτικό φάρμακο.
2.9. Άτομα με μεταμόσχευση, ή διάγνωση νεοπλασματικής νόσου την τελευταία πενταετία, που δεν εμπίπτουν στους όρους των παρ. 1.1 – 1.4.

Σημειώνουμε πως δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη για:
-άτομα που ανήκουν σε ομάδες μέτριου κινδύνου (ανήκουν σε μία μόνο ομάδα της παρ. 2)
-άτομα που συνοικούν ή έρχονται σε επαφή με άτομα των ομάδων μέτριου ή αυξημένου κινδύνου
-άτομα που χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την προσέλευση και αναχώρησή τους από το ΙΕΚ.

Ενημερωθείτε επίσης για τον προβλεπόμενο τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων και τους όρους  της εξ αποστάσεως κατάρτισης από τις ανακοινώσεις μας.